0
Your Cart

Oxid zinečnatý neboli zinc oxide, nebo také Zinková běloba. Protizánětlivý, pomáhá zklidnit podrážděnou pokožku

Jako pigment se oxid zinečnatý průmyslově vyrábí od roku 1844. Je to čistě bílý pigment absorbující UV záření. Na světle je stálý, je snadno rozpustný v kyselinách i zásadách, je dokonale mísitelný s ostatními pigmenty. Není toxický.

Je hojně využívaný ve farmacii do mastí a krémů, kde má za úkol vysušovat a odvádět vlhkost např. opruzeniny, mokvání, nadměrné pocení atd.

Přidává se do dětských pudrů a mastí na opruzeniny.

Použití : oční stíny, tvářenky, pudry, rtěnky, oční linky, řasenky,kosmetické produkty, domácí mýdla, koupelové soli, popř. laky na nehty

Zemí původu je Německo
Bezpečnostní list k dispozici

INCI: ZINKOVÁ BĚLOBA – ZnO

 

Pro více informací navštivte náš blog.

Váha

15 g, 100 g

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Oxid zinečnatý“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *